KELP

18,00 KM

90 tableta

Nema na zalihi

Opis

KELP – je dijetetski dodatak koji balansira nivo joda i obezbeđuje esencijalne mikro i makro elemente koji određuju pravilno funkcionisanje tijela. Proizvod je proizveden od prirodnih algi, koji pripadaju klasi smeđih algi, koji obiluju makroelementi (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i mikronutrijenti (jod, gvožđe, fluor, hrom, bakar, cink, mangan i selen). Pored toga, KELP je izvor vrijednih aminokiselina i vitamina.

KELP se preporučuje za stanovnike područja daleko od mora, siromašnih u jodu i ljudi koji brinu o pravilnom funkcionisanju štitne žlijezde i endokrinog sistema. To je prirodni preparat sa visokom bioraspoloživošću, koji se dobija iz morskih algi, koji su najbogatiji izvor joda i drugih mikro i makroelemenata važnih za zdravlje. Jod sadržan u preparatu pospješuje funkciju štitne žlijezde i utiče na pravilno lučenje hormona ovom žlijezdom.

Nedostatak joda kod dijece usporava rast i fizički razvoj, smanjuje sposobnost učenja, a kod odraslih može uticati na reproduktivnu funkciju, otežati trudnoću i destabilizovati hormonsku ekonomiju.

KELP i jod u njemu pospješuju razvoj, proces učenja i podržavaju stanje nervnog sistema. Pomaže u održavanju pravilnog energetskog metabolizma tijela i pomaže u održavanju normalne tjelesne težine. Zahvaljujući bogatom sadržaju sastojaka, ima blagotvorno dejstvo na kožu.

Upustvo za upotrebu:

Uzmite 1 tabletu sa obilnom količinom vode, konzumirajte uz obrok.

Brand

UNS