Melatonin SEN

16,00 KM

30 kapsula

Nema na zalihi

Opis

ACTIVLAB Melatonina SEN – 30kaps

Melatonin SEN iz renomirane kompanije Activlab senzacionalni je dodatak koji sadrži veliku dozu melatonina – hormona koji regulira dnevni ciklus i san. Uz to, također ćete pronaći snažnu dozu vitamina B6 i magnezijuma – tvari koje će vam pomoći da osigurate da vaše tijelo funkcionira bolje nego prije. Koristite redovno i brinite o svom tijelu u onoj mjeri u kojoj to zahtijeva!

Melatonin je glavni sastojak dodataka prehrani od Activlaba. To je hormon koji prirodno sintetiše pinealna žlijezda – žlijezda u mozgu. Razina melatonina opada s vremenom, ali i zbog rada i životnog stila. Smanjena razina ovog hormona u vašem tijelu može se očitovati problemima kako brzo zaspati, osjećati se umorno i pospano tokom dana, kao i smanjenjem koncentracije. Glavne dvije funkcije i svojstva melatonina su:

Melatonin pomaže u smanjenju vremena potrebnog za spavanje
Melatonin pomaže ublažavanju subjektivnog osjećaja nagle promjene sindroma vremenske zone
Osobe koje rade u smjenama – često mijenjajući sate u kojima spavaju – riskiraju da naruše prirodni cirkadijanski ciklus, koji je reguliran izlascima i zalascima sunca. U tom je slučaju potrebno omogućiti tijelu odgovarajuću dozu sna, kako bi se moglo regenerirati.

Uz pomoć tableta Melatonina SEN iz Activlaba, koje će vam pomoći tijelo u borbi za zdrav san i dobrobit tokom dana. Nije važno samo vrijeme spavanja, nego je prije svega kvaliteta sna. Sjetite se vremena kada niste mogli dugo spavati i na kraju ste ga uspjeli postići – tada ste se i nakon dovoljno sna, nakon buđenja, osjećali iscrpljeno.

Melatonin SEN iz Activlaba dodatak je koji ne samo da vam osigurava melatonin, već i dodatno dopunjuje vašu prehranu vitaminom B6 i magnezijumom, čime sveobuhvatno podržava pravilno funkcioniranje vašeg tijela. Magnezijum vas podržava u borbi protiv grčeva, koji se često mogu pojaviti i danju i noću. Uz to, magnezijum ima pozitivan uticaj i na celokupno funkcionisanje vaših mišića! Bez obzira jeste li sportaš ili osoba koja želi brinuti o sebi još bolje nego prije, održavanje pravilnog stanja mišića ključan je element u kojem ćete dugo uživati ​​u dobrobiti.

Da biste učinkovito suzbili učinke nedostatka magnezijuma, a samim tim i pojavu bolnih grčeva, vrijedi uzeti dodatak koji sadrži dovoljno veliku dozu magnezijuma, te dodatno vitamin B6 i melatonin. Ovo je komplementarni izlaz iz ove nepovoljne situacije, ali vrijedi vidjeti da magnezijum nije samo nedostatak kontrakcije. Ova supstanca ima mnogo uloga u vašem tijelu i reguliše brojne funkcije u njoj, kao što su:

Magnezijum pomaže u održavanju zdravih zuba
Magnezijum pomaže u održavanju zdravih kostiju
Magnezijum doprinosi održavanju pravilnog metabolizma energije
Magnezijum pomaže u pravilnom funkcionisanju mišića
Magnezijum pomaže u pravilnom funkcionisanju nervnog sistema
Magnezijum doprinosi smanjenju umora i zamora
Magnezijum pomaže u održavanju normalnih psiholoških funkcija
Magnezijum pomaže u pravilnoj sintezi proteina
Magnezijum igra ulogu u procesu deobe ćelija

Kao što možete i sami vidjeti, optimalna dnevna doza magnezijuma podržava vaše tijelo u mnogim aspektima. Da biste se izborili sa osjećajem umora, ne padajte na živce bez razloga i, iznad svega, da biste se zaštitili od kontrakcija, samo trebate svakodnevno dopunjavati količinu magnezijuma – vodite računa o dodatku Melatonin SEN iz Activlaba.

Da biste pravilno brinuli o funkcionisanju svog tela, prvo što biste trebali da razmislite je pravilno funkcionisanje vašeg nervnog sistema. Kada redovito koristite dodatak prehrani, osiguravate sebi samo porciju melatonina ili magnezijuma, ali i vitaminom B6. Ova tvar, koja se naziva i piridoksin, podržava pravilno funkcionisanje ovog sistema, zahvaljujući čemu pružate sveobuhvatnu pomoć u postizanju dobrog zdravlja cijelog tijela.

Održavanje dovoljno visoke količine vitamina B6 u organizmu također će se pokazati kao ključni element za održavanje dobrog stanja, posebno u periodu povećane morbidnosti. Jesen i zima vrijeme je kada je zrak pun virusa, a vi se ne želite tako lako razboljeti! Nekoliko ljudi se već razboljelo u vašem poslu, ionako je dovoljno da se malo nađete u radnji da se izložite štetnim mikroorganizmima.

Brand

ACTIVLAB